Laurier aanplanten

Laurier aanplanten

Laurier is een mooie groenblijvende heester die wit bloeit als hij niet gesnoeid wordt. De struik kan prima als hoge haag worden aangeplant. Wilt u een lage haag kies dan voor een soort met kleiner blad.

Voor een lage haag kunt u laurier aanplanten. Kies dan voor een soort met wat fijner blad die u goed kunt snoeien, bijvoorbeeld de Prunus laurocerasus 'Otto Luyken' (125 cm) of Prunus laurocerasus 'Zabeliana' (100 cm). Het is ook mogelijk om voor een andere heester te kiezen. Liguster en buxus bijvoorbeeld hebben heel fijn blad en laten zich makkelijk in model snoeien. U kunt voor het snoeien hiervan een heggenschaar gebruiken, terwijl u laurier mooier houdt als u deze met een snoeischaar net onder het blad afknipt. Als u snoeit op een bewolkte dag, dan zullen de snoeiranden minder snel verkleuren.

Planten van hagen

Een mooi moment om haagplanten aan te planten is het najaar. Kunt u wachten met laurier of buxus kopen tot november dan is het mogelijk de struik uit de volle grond aan te schaffen. Planten zijn tussen november en maart in rust en groeien niet meer. Op dat moment worden heesters als laurier en bomen uit de volle grond gestoken en met kale wortels of kluit verkocht. Dat scheelt aanzienlijk in de prijs. Let op dat u haagplanten met kale wortels snel in de grond zet anders drogen de wortels uit. Planten in pot kunt u het hele jaar kopen en planten. Plant nooit wanneer het vriest. Wilt u meer weten over het aanplanten van hagen en de verschillende soorten zoals laurier, taxus, buxus en beukenhaag kijk dan naar deze handige instructievideo.

Tip: blad en bessen van de laurier (Prunus laurocerasus) en de Portugese laurier (Prunus lusitanica) zijn niet eetbaar. De echte laurier om te verwerken in de keuken heet Laurus nobilis.

Afdrukken E-mailadres