• Home
  • Laurier in soorten
  • Laurier Angustifolia

Prunus lusitanica 'Angustifolia' Portugese laurier

De Portugese laurier variant Angustifolia, Prunus lusitanica 'Angustifolia', is een Lauriersoort die in alles veel lijkt op de gewone Portugese laurier. De struik heeft kleiner blad, en is een hoog opgaande struik. Hierdoor is de Laurier angustifolia uitstekend geschikt als haagplant. Doordat de struik minder snel groeit dan de Hollandse laurier, is deze goed in model te houden, en is het een ideale struik voor een onderhoudsarme tuin.

De Laurier angustifolia wordt tot 3 meter hoog, en groeit relatief weinig in de breedte, en kan op elk gewenst niveau gesnoeid worden. Het is een ideale struik als haag, maar komt ook goed tot zijn recht als solitaire struik in uw tuin. De struik gedijt goed in de volle zon en half schaduw, en is groenblijvend in de winter.
Het is aan te raden de struik in april en september te snoeien, omdat u dan een mooi volle struik krijgt die het jaar door mooi in model blijft.
Als u de Laurier angustifolia in het voorjaar niet snoeit zal deze, in juni / juli, gaan bloeien met opgaande trossen van witte bloemen.

Bekijk hier de Portugese laurier 'Angustifolia'.