Tips voor tuinverlichting

Het maken van een keuze voor de juiste soort verlichting
Het maken van een keuze voor de juiste soort verlichting kan soms behoorlijk lastig zijn. Er zijn veel verschillende soorten verlichtingstypes, elk met een andere gebruiksaanwijzing. Zoals LED tuinlampen. Daarnaast kan de verlichting nog extra functies hebben zoals een bewegingsmelder of timer. 

Het uitschakelen van de netstroom bij het aanleggen
Denk altijd aan uw eigen veiligheid voordat u begint met het aanleggen van de tuinverlichting. Als u begint met het aanleggen van de tuinverlichting controleer dan altijd of de netstroom wel uitgeschakeld is. Ook is het belangrijk om te werken met de juiste grondkabels. Dit voorkomt ongelukken.

Kies voor een lamp met een hoge beveiligingsklasse
Bij het maken van een keuze voor de juiste buitenlamp is het belangrijk om rekening te houden met weersinvloeden. U kunt het beste kiezen voor een lamp met een hoge beschermingsklasse. Een hoge beschermingsklasse beschermt de lamp tegen vocht. De lamp is geschikt voor buiten vanaf beschermingsklasse IP44. 

Het maken van een lichtplan
Door het maken van een lichtplan kunt u van tevoren bepalen hoe u de verlichting wil aanleggen en waar alle lichtpunten en kabels moeten komen. Dit kunt u het beste doen door gebruik te maken van plattegrond. Met hulp van deze plattegrond kunt u bepalen waar u alles wil plaatsen. Soms blijken tijdens het maken van het lichtplan bepaalde ideeën toch niet goed uit te komen. U kunt er beter op dat moment achter komen dan wanneer u al bezig bent met de aanleg van uw tuinverlichting. Ook kunt u er dankzij een lichtplan vooraf voor zorgen dat u alle benodigdheden al in huis hebt. U voorkomt zo ook dat u tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden voor verassingen komt te staan.

Afdrukken E-mailadres