Wat heb je nodig om zelf een laurier te kweken?

Veel mensen gebruiken een laurier om een natuurlijke afscheiding te ontwikkelen tussen hun eigen tuin en die van de buren. Een laurier is een erg dichte struik, waardoor het voor je buren niet mogelijk is om tussen de laurier door te kijken! Ook geeft een laurier je tuin een zeer natuurlijke, groene uitstraling door de mooie kleur van haar bladeren. Het kopen van een laurierplant brengt de nodige kosten met zich mee. Om op deze kosten te besparen kan het leuk zijn om je eigen laurier te kweken! In dit artikel vertellen we je meer over de manier waarop je eenvoudig zelf een laurier kunt kweken.

Benodigdheden voor het kweken van een laurier

Om aan de slag te kunnen gaan met het kweken van een laurierplant, zal je allereerst een warme plek moeten creƫren. Niet alleen moet deze plek warm genoeg zijn, ook moet er voldoende licht naar binnen vallen om de plant te kunnen laten groeien. Een tuinhuisje of een schuurtje is zodoende geen geschikte plek voor het kweken van de laurier. Een mogelijkheid die wel het overwegen waard is, is een tuinkas kopen. Een tuinkas biedt voldoende licht en ruimte om meerdere laurierplanten te kunnen kweken.

Laurier kweken in je eigen tuinkas

Tuinkassen worden in verschillende formaten en modellen aangeboden. Je kunt voor een tuinkas kiezen die je in de tuin zelf plaatst, maar ook voor een tuinkas die je tegen de muur op je terras of balkon kwijt kunt. Dit laatste model is voornamelijk interessant voor mensen die geen ruimte in hun tuin hebben en toch zelf een laurier willen kweken. Je kunt een dergelijke tuinkas vullen met potten, waarbij je in iedere pot een laurierplant zet. Wanneer de plant groot genoeg is kun je deze overpoten naar de tuin of verkopen.

Afdrukken E-mailadres